TÜRK AKUSTİK DERNEĞİ

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

TR

EN

Etkinlikler

 

_15. Ulusal Akustik Kongresi ve Sergisi 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde Trakya Üniversitesi’nde geçekleşecektir. Detaylı bilgi için ‘Kongreler‘ başlığını ziyaret edebilirsiniz.

_Ülkemizde aşağıdaki çeşitli disiplin alanlarında çalışan üyelerimiz ile ilişkilerin geliştirilmesi ve çalışma grupları kapsamında işbirliğinin kurulması planlanmaktadır:

  • Tıp Fakülteleri Halk Sağlığı Bölümleri – Gürültü etkileri
  • Tıp Fakülteleri Kulak Burun Boğaz Bölümleri – Gürültü nedenli işitme kaybı
  • Konuşma- iletişim bölümleri – Dil ve konuşma terapisi vb
  • Fen Fakülteleri Fizik Bölümleri – Ses fiziği birimleri
  • Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Eğitim Bilimleri Enstitüleri, Konservatuarlar – Müzik bilimleri ve teknolojileri,
    elektroakustik müzik birimleri
  • Psikiyatri, Psikoloji, Sosyoloji Bölümleri – Psikoakustik ve sosyoakustik araştırma birimleri
  • Mühendislik Fakültelerinde; Çevre mühendisliği, Gemi inşaat mühendisliği, Uçak ve uzay teknolojileri, Otootive
    ve mekatronik bölümleri, Endüstri Mühendisliği bünyesinde gürültü ve titreşim araştırma birimleri
  • Akustik ürün üreticileri ve pazarlamacılar için özel eğitim seminerleri düzenlenecektir.
  • Yurt dışında çalışan Türk araştırmacılar ile doğrudan ilişki kurulacak ve etkinlikler düzenlenecektir.
  • İzoder gibi diğer dernekler ile ilişkiler geliştirilecek ortak etkinlikler düzenlenecektir.
  • Talep üzerine bazı orta öğretim kurumlarına ziyaretler düzenlenerek işitme sağlığı ve gürültünün olumsuz
    etkileri konusunda seminerler düzenlenecek.
  • Toplumsal duyarlığı arttırmak için çeşitli sanatsal etkinlikler ve yarışmalar düzenlenebilir.

Yakın Geçmişteki Etkinlikler

 

Tüm etkinlik fotoğraflarına instagram sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

_2023 Gürültü Farkındalık Günü için 26 Nisan’da Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü Sempozyum’uTAKDER İHİDER işbirliği ile gerçekleşmiştir.

_2023 Uluslararası Ses Yılı kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencileri için “Bizi Bir Araya Getiren Sesler” yarışması düzenlenmiştir.  Yarışma sayfasına gitmek için tıklayınız.  2023 yılı Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü Resim Yarışması sonuçlanmıştır. Dereceye giren öğrencilerin listesi ve değerlendirme süreci için tıklayınız.  Yarışma kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

_23/05/2022 Gürültü Perdeleri Hesaplama ve Tasarımı Semineri çevrimiçi olarak gerçekleşmiştir.

_25/05/2022 Temel Akustik Semineri: Gürültü ve Titreşim Kontrolü (Klima Santralleri)  çevrimiçi olarak gerçekleşmiştir.

_2022 Türk Akustik Derneği 30. Yıl Yemeği düzenlendi. Detaylar için tıklayınız. 

_29/09/2022 Binalarda Ses Yalıtımı ve Güncel Uygulamalar Semineri İştirakçisi olduğumuz Designhub-ist ile çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Detaylar için tıklayınız.

_2022 Akustik Terimler Sözlüğü yayımlanmıştır. Detaylar için tıklayınız.

 _27/04/2022 27.Ululararası Gürültü Farkındalık Günü Sempozyumu Takder & İhider işbirliği ile düzenlenmiştir. Detaylar için tıklayınız.

_2021 Gürültü Farkındalık Günü için 28-29 Nisan günlerinde Binalarda Ses Yalıtımına Yönelik Mevzuat ve Uygulamalar Eğitimi düzenlenmiştir. Detaylar için tıklayınız.

_ Uluslararası Ses Yılı kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için “Benim Dünyamda Sesler” yarışması düzenlenmiştir. Bilgi almak için lütfen IYS sayfasını inceleyiniz.

_2020 yılında Türkçe – İngilizce Akustik Terimler Sözlüğü çalışması gerçekleştirilmiştir. Detaylar için tıklayınız.

_29/04/2020 Gürültü Farkındalık Günü’nde ‘Konutlarda Gürültü Araştırması‘ başlatılmış ve Covid-19 dönemi öncesi ve sonrasına dair ev ortamında gürültüden etkilenme anketi yürütülmüştür. Bilgi almak için tıklayınız.

_24/12/2019:Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik Bilgilendirme Toplantısı İzmir Ticaret Odası organizasyonu ile gerçekleşmiştir. Dr. Nurgün Bayazıt konuşmacı olarak katılmıştır.

_20/10/2019: Binaların Gürültüden Korunması Yönetmeliği ve Kılavuzu: Tasarım Yoluyla Gürültüden Korunma Rehberi semineri Bomontiada’da ATÖLYE organizasyonu ve Rigips Saint-Gobain sponsorluğunda gerçekleşmiştir. Derneğimizden Dr. Nurgün Bayazıt ve Tanju Kılınçarslan konuşmacı olarak destek vermiştir. Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.

_17/10/2019: Akustik Terimler Sözlüğü 1. Komisyon Toplantısı gerçekleşmiştir.

_17/10/2019-18/10/2019: 13. Ulusal Akustik Kongresi ve Sergisi Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’nde gerçekleşmiştir. Kongre fotoğrafları için tıklayınız.

_16/07/2019-27/07/2019: D1 sertifika eğitimi İstanbul Kadıköy Belediyesi çalışanları ile Kadıköy’de gerçekleşmiştir. Değerli hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.

_24/06/2019-5/07/2019: D1 sertifika eğitimi Gazi Üniversitesi katkılarıyla Ankara’da gerçekleşmiştir. Değerli hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.

_25/05/2019: Gürültü Perdeleri Hesaplama ve Tasarımı Semineri  Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşti. Değerli Selma Kurra ve Esad Ergin hocamıza ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.

_24/04/2019: 24 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalık Günü için Saint-Gobain Rigips katkılarıyla bir kısa reklam filmi hazırlanmıştır. Linkten izleyebilirsiniz.

_29/03/2019-21/04/2019: D1 sertifika eğitimi Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşmiştir. Değerli hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.

_27/03/2019: Boya ve Yapı Kimyasalları İzolasyon Dergisi’nde Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik’in Uygulanması Hakkında Açıklamalar başlıklı bilgilendirme yayını yapılmıştır. 

_17/12/2018-28/12/2018: D1 sertifika eğitimi İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde gerçekleşmiştir. Değerli hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Etkinlik broşürü için tıklayınız.

_20/10/2018: Mimari Akustik Rapor Hazırlama İlkeleri Semineri İstanbul Teknik Üniversitesi Taşkışla Kampüsü’nde gerçekleşti. Değerli Nurgün Bayazıt, Ayça Şentop ve Bilge Şan Özbilen hocalarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Etkinlik fotoğrafları için tıklayınız.

_01/05/2018: Derneğimizin yenilenen Üye Sayfası‘nda geçmiş Ulusal Akustik Kongresi ve Sergisi yayınlarına ve I-INCE kütüphanesine erişim sağlanmıştır.

2018 Gürültü Farkındalık Günü

2017 Gürültü Farkındalık Paneli